Bor mellé ínyenckrém: kóstolófesztivál a fővárosban
Itt volt az idő, hogy a korábbi kóstolófesztiválok alkalmával nagy sikert aratott ínyenckrémeknek külön estét szenteljünk – mondta Őszy-Tóth Gábriel, az esemény főszervezője az MTI-nek. A fesztiválok alapjául az általa írt Így főznek a borászok című szakácskönyv-riportkötet szolgál.
Őszy-Tóth kiemelte: rendezvényeik egyik legfontosabb célja, hogy a borkedvelő közönséggel megismertessék az “összekóstolás élményét”, amelyet a megfelelő bor és a megfelelő ételek ízének párosítása ad. Másrészt szeretnének hozzájárulni az új gasztronómiai szokások kialakulásához Magyarországon.
A 18 órakor kezdődő rendezvényen a zenéről Weszely Ernő harmonikaművész és Farkas Sándor bárzongorista gondoskodik.
A kóstolófesztiválra látogatók nemcsak a bemutatott ínyenckrémek emlékét, hanem receptjeit is hazavihetik: minden vendég kap egy példányt a Bor- és ínyenckrém receptkönyvből, amely mind a 43 pénteken megkóstolható krém elkészítési módját és a borok listáját is tartalmazza. A könyv egyelőre kereskedelmi forgalomban nem kapható.
A fesztiválról fontos információk olvashatók a rendezvény honlapján (www.igyfoznek.hu).